Εκδρομή της Τ.Ε Θεσ/νικης

Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ. ΔΕΗ – ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 3ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 10-12/11/2017

 
                                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 
1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΔΕΛΦΟΥΣ-ΓΑΛΑΞΙΔΙ-ΙΤΕΑ-ΝΑΥΠΑΚΤΟ-ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση από τα Δικαστήρια στις 07:00. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, φθάνουμε στους Δελφούς, τον «ομφαλό της γης». Ξενάγηση σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους  και επίσκεψη στο μουσείο . Στη συνέχεια περνώντας από Άμφισσα, Γαλαξίδι, Ιτέα φθάνουμε στη Ναύπακτο. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και φαγητό. Στη συνέχεια περνώντας την γέφυρα Αντιρρίου-Ρίου φθάνουμε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, την Πάτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.  Διανυκτέρευση.
 
2Η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΔΙΑΚΟΦΤΟ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ-ΠΑΤΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοφτού. Επιβίβαση στον «οδοντωτό» και μετά από μια διαδρομή 22χλμ. μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού  φθάνουμε στα ιστορικά Καλάβρυτα. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας  η οποία ιδρύθηκε το 961μ.Χ. από τον μοναχό Ευγένιο και στην οποία βρίσκεται το λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821 καθώς και η κάρα του Αγίου Αλεξίου. Επόμενος προορισμός μας το Σπήλαιο Λιμνών με τις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες που το καθιστούν μοναδικό στον κόσμο. Επιστροφή στα Καλάβρυτα και χρόνος ελεύθερος για φαγητό σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπιες συνταγές και καλό κρασί. Κατόπιν παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μέγα Σπηλαίου που είναι χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς και χτίστηκε το 362. Η Μονή διαθέτει μεγάλο πλούτο κειμηλίων, μεταξύ των οποίων εξαιρετική θέση κατέχει η εικόνα της Παναγίας, που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επιστροφή στην Πάτρα και στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα γευματίσουμε διασκεδάζοντας σε τοπική ταβέρνα της πόλης. Διανυκτέρευση.
 
3Η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την αρχαία Ολυμπία, το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στο Δία. Στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα ξεναγηθούμε στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας όπου βρισκόταν ένα από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, δημιούργημα του Φειδία. Στο μουσείο μπορούμε να θαυμάσουμε τον Ερμή του Πραξιτέλη. Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Περνώντας και πάλι τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και κατά μήκος της Ιονίας οδού, κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή για φαγητό και ξεκούραση. Φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις.
 
Τιμή συμμετοχής: 123 ευρώ κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Επιβάρυνση μονόκλινου: 40 ευρώ
 
Περιλαμβάνει:
·         Την μεταφορά με ιδιόκτητο πούλμαν του γραφείου μας με έμπειρο οδηγό
·         Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Patras Palace 4* στην πόλη της Πάτρας
·         Πρωινό ημερησίως σε μπουφέ
·         Μεταφορές -περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
·         Ξενάγηση από τοπικό διπλωματούχο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών
·         Ξενάγηση από τοπικό διπλωματούχο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρος της αρχαίας Ολυμπίας
·         Ένα δείπνο σε τοπική ταβέρνα στην πόλη της Πάτρας
·         Ασφάλεια αστικής ευθύνης
·         ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνει:
Ποτά, επιπλέον γεύματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στα παραπάνω
Το εισιτήριο του «οδοντωτού» αξίας 7,10 ευρώ κατά άτομο, είναι προσφορά του Συλλόγου

Ημερομηνία: 
Σάββατο, Νοέμβριος 11, 2017 - 07:00 to Δευτέρα, Νοέμβριος 13, 2017 - 21:00